Hoe kan ik de shutters het beste schoonmaken?

Heb je sfeervolle shutters in jouw woning laten plaatsen? Shutters blijven een prachtige blikvanger in jouw woning als er zonlicht naar binnen schijnt. Toch wil je liever niet dat je hierdoor direct stof of vlekken ziet zitten. Maar geen nood, het schoonmaken van shutters gaat eenvoudig en kost je nauwelijks tijd. Bij Shuttersdiscount.nl geven we je graag advies en enkele tips zodat je zelf heel eenvoudig de shutters kunt schoonmaken.

1. Verwijder stof van de shutters

Het schoonmaken van de houten lamellen begint altijd met het weghalen van stof. Dit doe je snel en eenvoudig door een plumeau, duster of speciaal stof absorberend doekje te gebruiken. Je ontkomt er helaas niet aan, maar na een tijdje zal er stof op de shutters te zien zijn. Met het juiste materiaal maak je in een handomdraai de lamellen stofvrij.  

2. Maak alles in één keer schoon

Vergeet niet om zowel de voor- als achterkant af te stoffen. Sluit de lamellen en maak de buitenkant schoon. Vervolgens draai je de shutters 180 graden en maak je ook de binnenkant schoon. Zo stof je alles in één keer af en voorkom je dat je ze één voor één aan het schoonmaken bent.

3. Gebruik geen schoonmaakmiddelen

Zijn de shutters stofvrij, maar zitten er helaas nog wel hardnekkige vlekken? Geen nood, met een vochtig doekje verwijder je deze vlekken met gemak. Het is belangrijk om te weten dat je hiervoor geen schoonmaakmiddelen moet gebruiken. De concentratie van chemische stoffen in deze middelen kan de lak en vochtbestendigheid van de shutters aantasten.

4. Maak minimaal één keer per maand schoon

We adviseren om minimaal één keer per maand jouw shutters schoon te maken. Het stof of ander vuil kan zich zo niet hechten aan de houten lamellen, waardoor je zonder moeite alles schoon kunt krijgen. Zo kun je langer genieten van de sfeervolle shutters in de keuken, badkamer of andere ruimte in jouw woning.

Ontdek het gemak

Pas onze tips toe voor het schoonmaken van de houten shutters en je zult merken hoe eenvoudig het is om shutters te onderhouden. Heb je vragen over onze tips of wil je meer weten over onze shutters? Neem gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch via 073-8500471 of per mail via info@shuttersdiscount.nl. Wij staan voor je klaar.

Shutters schoonmaken doe je zo

Klant ervaringen

Bent u niet zeker of Shuttersdiscount de juiste keuze is? Lees hieronder dan alle Shuttersdiscout.nl ervaringen, reviews en beoordelingen. Meer beoordelingen vindt u op Facebook of Instagram.

Goedemiddag, de shutters zijn top! ? De monteur die kwam ophangen een super gozer! 100% tevreden! Groetjes Jan & Iryna
  • Jan & Iryna
Top service, goed advies vooraf en goede kwaliteit en montage! Zeer blij met mijn shutters!
  • Hélène van der Zandt
Toppers zijn het bij ShuttersDiscount! Super vriendelijke mensen. Doen wat zij beloven. Top kwaliteit voor een redelijke prijs. Perfecte levering en montage! Bedankt Roger, Wendy en Arno
  • Merel De Klerk
Stuur een bericht