Wat zijn Shutters?

Wanneer je een huis gaat inrichten, laat je de ramen meestal niet helemaal leeg. Dat heeft meerdere redenen. Allereerst is het handig om de zon tegen te kunnen houden, wil je natuurlijk de nodige privacy en tot slot staat een kaal raam ook helemaal niet zo mooi. Daarom kiest bijna iedereen voor raambekleding.

Prachtige raamdecoratie

Raamdecoratie kan echter op heel veel verschillende manieren worden toegepast. Shutters zijn de laatste jaren weer ongelooflijk in trek en worden dan ook behoorlijk veel verkocht. Steeds vaker zie je shutters als raambekleding. Maar wat zijn shutters? En wat is het voordeel van shutters als raambekleding, daarover lees je hier meer?

Verstelbare raamluiken

Wat zijn shutters? Om die vraag kan een kort en helder antwoord gegeven worden. Shutters zijn eigenlijk raamluiken die beschikken over jaloezieën of lamellen die verstelbaar zijn. Daardoor bieden shutters tal van mogelijkheden. Het is een bijzondere en erg populaire vorm van raambekleding die jou als bewoner in staat stelt om met het zonlicht te spelen. Er zijn talloze verschillende shutters beschikbaar waarbij allereerst het materiaal kan verschillen. Zo zijn er shutters van kunststof en verschillende soorten aluminium. De meeste shutters worden echter gemaakt van hout. Wil je meer weten, lees dan hier verder over de vraag wat zijn shutters.

Stel de Shutters in zoals jij wil

Nu de vraag wat zijn shutters beantwoord is, kunnen we gaan kijken naar de voordelen van deze raamluiken. Het meest gehoorde voordeel van shutters is dat ze verstelbaar zijn waardoor jij zelf bepaalt hoeveel zonlicht er in huis komt. De horizontale lamellen waar de shutters van voorzien zijn, kennen verschillende standen, daardoor ben je in staat om zelf met het lichtinval te spelen om op die manier een bepaalde sfeer te creëren. Ook is het gewoon heel functioneel doordat je er voor kunt kiezen om de lamellen helemaal te sluiten. Op die wijze heb je meer privacy en geen last van het binnenkomende licht wanneer je bijvoorbeeld aan het werk bent.

Veel voordelen

Daarnaast hebben shutters nog veel andere voordelen. Zo zijn het sfeervolle blikvangers en kunnen ze je interieur helemaal afmaken. Bovendien zijn ze vaak erg duurzaam en gaan ze dus lang mee. Je hoeft ze in ieder geval niet na een jaar weer te vervangen.

Een ander voordeel is dat shutters eigenlijk altijd en overal toepasbaar zijn. Het maakt niet in welk type huis je woont, welk materiaal je graag wilt of wat voor ramen je hebt. Shutters zijn namelijk op vrijwel alle ramen toepasbaar. Of je beschikt over smalle hoge ramen of juist hele brede ramen, zelfs bij speciale raamvormen is het nog mogelijk om shutters te plaatsen.

Tot slot hebben shutters ook nog eens een isolerende functie. Dat werkt zowel in de zomer als in de winter. In zomer houd je de warmte buiten waardoor het huis lekker koel blijft. In de winter zorgen de shutters er juist weer voor dat warmte van binnen niet naar buiten verdwijnt. Daardoor hoef je minder te stoken. Dat is beter voor je stookkosten én voor het milieu!

Is je vraag zo voldoende beantwoord? Zo niet neem dan zeker vrijblijvend contact met ons op!

Shutters, wat zijn dat?

Klant ervaringen

Bent u niet zeker of Shuttersdiscount de juiste keuze is? Lees hieronder dan alle Shuttersdiscout.nl ervaringen, reviews en beoordelingen. Meer beoordelingen vindt u op Facebook of Instagram.

Voor de 2e keer shutters laten plaatsen bij rogier, ook deze keer weer top werk.
Beter dan dit word het niet, echt vakwerk!
  • Denny Ark
ShuttersDiscount bedankt voor het leveren van jullie waanzinnige mooie kwaliteits shutters. Nu nog even wachten op de shutters voor de keukenramen en dan is alles af! Jullie monteur is echt een vakman en daar mogen jullie trots op zijn!
  • Michel Thomas
Hoi Roger, het is nog mooier dan verwacht!! Super bedankt!! ?
  • Martijn Hageweijer
Stuur een bericht